Gaveinspiration til den stressede teenager

Er du en blandt mange, som til daglig har teenagebørn i hjemmet, kan du med højst sandsynligt nikke genkendende til dette. Når tiden kommer til fødselsdag, kan det være svært at finde den rigtige fødselsdagsgave til teenageren i hjemmet.

Vedkommende er inde i en stresset periode, hvor der er rigtig mange valg, der skal træffes. Man er måske lige startet i gymnasiet, hvor lektiemængden er fordoblet, og hvor man muligvis ikke har tid til de samme ting som tidligere. Det kan være en besværlig tid, hvor store beslutninger skal træffes, og noget som kan have stor betydning for resten af livet.

Som forældre er der dog gode grunde til ikke at blive bange og fortvivlede, når det kommer til indkøb af gaver til fødselsdagen. Her kan man give en hjælpende hånd til den travle teenager, der både skal have fritid, skole og arbejde til at gå op i en højere enhed.

Redskaber til en overkommelig hverdag

For rigtig mange unge teenagere byder gymnasietiden på store udfordringer. Der er ikke tid til de normale gøremål, som hverdagen bestod af tidligere. Ligeledes starter man med nye fag i gymnasiet, hvor der stilles større krav til den enkelte elev, og hvor man udelukkende bedømmes efter karakterer.

Det kan være et ræs mod målstregen for at komme ind på drømmestudiet, hvilket samtidig kræver stor forberedelse og dedikation til hårdt arbejde. For at overkomme denne travle hverdag, kan man hjælpe sit teenagebarn på rigtig mange områder.

En af de mest effektive områder er redskaber til at sikre struktur over den normale hverdag. Billige kontorartikler kan være en smart og billig gave til at skabe stabilitet i hverdagen.

Noget som kan hjælpe til at skabe en overskuelig hverdag for dit teenagebarn. En simpel, men smart kalender kan få alle hverdagens gøremål til at gå op i en højere enhed, hvor der både er plads til venner, arbejde og skole.

Det er en stor kabale, som skal løses. Noget der ikke er nemt, og kræver stor dedikation og ihærdighed for den enkelte. Men at skrive opgaver og begivenheder ned på en fysisk kalender kan føles mere nærværende og vigtigt, og få en til at føle et større ansvar og dedikation.

Hjælp til lektielæsningen

For mange teenagere vækker lektierne ikke særlig stor begejstring. Der er rigtig mange fag, som skal overstås, og helst bestås med en høj karakter. I den henseende kræver det stor fokus på læseform og detaljer.

Her er det en stor hjælp for rigtig mange at have bestemte læsestrategier, fx skimning af tekster. Det kan gøre lektielæsningen overkommeligt, således det ikke tager hele eftermiddagen, og der er tid og plads til andre interessante ting.

Med forskellige papirblokke og labels kan man skabe en struktureret læsning, hvor det vigtigste kan markeres på de specifikke sider i bogen. Det kan være have en berigende effekt for mange teenagere, fordi det ligeledes er vigtigt at være social med vennerne.

Her kan forskellige kontorartikler være et effektivt redskab til at gøre hverdagen lettere for det stressede teenagebarn.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

− 1 = 1